Beynimi yiyorlar anne!!

17 Ekim 2013

|


Butun kotu kraliceleri yendim, ruyamdaki Freddie'yi kovdum, Chucky'nin saclarini yikayip, onu pir-u pak bi cici bebeye cevirdim, gel gelelim yillardir Zombie'lerle basedemiyorum. Ben de, psikolojideki, diger butun tedavi yontemlerini ezip gecen "Gorkularinla yuzles, gardas" yolunu izlemeye karar verdim - bir Zombie'yle karsilassam altima etmeyecekmisim gibi. Once işe onlarin gercek olmadigini kanitlamakla baslayayım dedim ve bir arastirma icine girdim. Gel gelelim, bulduklarimdan oturu gecenin 2'sinde hala ayaktayim.


Zombie'ler gercek olabilir mi?


Kedi besleyen varsa aranizda mutlaka kedilerden bulasabilecek bu parazitin ismiyle karsilasmissinizdir; Toxoplasmosa gondii. Kendisi, enfekte ettigi canlinin dogrudan beynine hucum edip onu bilincsiz bir koleye cevirmektedir. Insana yakinligiyla bilinen fareciklerin, parazit yuzunden kendilerini kedilerin onune yem olarak attiklari da bilinmektedir ki bu da Tom ve Jerry'nin sonu demektir!!

Peki vucut fonksiyonlarinizi ölü ilan edilebileceginiz noktaya kadar yavaslatan bir zehir duydunuz mu? Yine cok sevimli, kendisi kadar da cici bir ismi olan Fugu baliginin bu zehrinden bir cesit alkaloidle arinabiliyorsunuz, ancak yemek yemek, uyumak gibi gunluk islevleri gerceklestiren, fakat hafizasiz, bilincsiz bi - du bi ne diyoduk onlara- Zombie'ye donusuyorsunuz!!

Anlattiklarim yeteri kadar korkutucu sanirim. Ama burda bitmedi. Birazdan tum bunlardan daha korkutucu bir gercege deginecegim...


Daha once hic Zombie'yle karsilastiniz mi?



Bu arastirmalari yaparken, ancak parmaklarimin arasindan gorebildigim Zombie yuzleri cok tanidik gorundu bana. Belki ellerimle gozlerimi kapatmaktan kacinabilsem, "Hah tanidim seni, sen komsunun kizi Hale degil misin?" bile diyebilecektim. Her neyse... ben de gercek hayatta zombie ornekleri var midir diye bi karsilastirma yapayim dedim. Referansimi tabi ki Resident Evil'dan almadim, PopCap Games'in ocu diil cici Zombilerinden faydalandim. Bakalim size tanidik gelecekler mi?.


Ön bilgi: Karsilastirmasini yapacagim Zombie turleri, Vodoo din adamlari Bokorlar tarafindan tekrar diriltilen olulerdir. Ortaya cikan bu Zombieler tamamen Bokorlarin etkisi altinda olup, aslinda onlarin guclerine guc katmak icin yaratilirlarmis. Bokorlar tum bunlari, Fugu balikciginin zehrinden bile daha tehlikeli bir zehirle yaparlarmis. Eee hani nerde bilimsel aciklamalar demeyin, bunlar gercegin ta kendisi!!


Isci Zombieler: Literature (benim literaturum o) gecmis ilk zombie turudur. Ellerindeki gucun farkinda olmayan isci insanlar cok kolay zombielere donusturulebilmektedir. Diger zombielere gore daha bilincsiz ve daha ac olmalari, onlarin az miktarda zehirle kontrol altinda tutulmasini kolaylastirir. Alt turleri bulunmaktadir;


  • Madenci Zombieler: Sporcu zombieler gibi kasli vucut tipine sahiptirler. Bunun disinda, kafalarindaki kasklari, onlarin zehirden arindirilmalarini zorlastirir. Nitekim beyinleri bir ag yumagina donusmustur.


  • Insaatci Zombieler: Her ne kadar Bokorlarin zehrine buyuk bir direnc gosterseler de gucsuz kosullari zehre olan direnci azaltmistir. Bazi zamanlarda kendilerine gelip karsi durus sergileyen ama zombie olmaktan kacinamamis bir turdur.


Bayrak sallayan Zombie: Elinde tasidigi bayrak, bu turun karakteristik ozelligi olan isyankarligi gosterirken, bayraktaki beyin resmi, bu tur Zombielerin, Zombie kalma surekliligini daim ettirmek icin gerekli olan beyin yeme hakkinin en buyuk savunuculari olduklarini gosterir. Bayrak sallayan Zombieler, Bokor buyundurlugu altina girmemek icin verdikleri mucadeleyi kaybetmis insanlardan turemistir. Yolunu sasirma ve bireysel hareket etme ozellikleri, onlarin Zombie turu adi altinda siniflandirilmalarinin en buyuk nedenidir.

Gazete tutan Zombie: Gazete, dergi "ve bunun gibi kagit parcalarindan" kolaylikla bulasabilen Bokor zehri, gazete okuyan insanlari kolaylikla zombielere cevirmistir. Bu turun en onemli ozelligi tuttuklari gazeteden oturu onlerini gorememektir. Ayrica bu turun “entellektuel” gorunusleri, onlarla mucadeleyi zorlastirmaktadir.


80lerin bonus kafali dansci zombieleri: Bu tur, dunyaca unlu tekstil markalarinin en degerli musterilerinden turemistir. Zehrin kagit parcasi disinda kumasla da yayildigi gorulmektedir. Dans edebilme becerileri, bu turun Bayrak sallayan Zombielerle ayni olan isyankarlik ozelliklerini gosterir. Ancak, bu tur de tek bir hedefe yonelme ve bir seyi milyonlarca kez tekrar etme gibi tipik zombie ozelliklerinden dolayi bu cinste degerlendirilmektedir.


Sporcu Zombieler: Dansci Zombielerden ayrilan tek ozelligi, dans etme ozelligi degil de spor yapabilme becerileridir. Ayrica bu ture zehri bulastiran kaynagin kucuk kagit parcaciklari oldugu gorulmustur. Kasli vucut yapilari ve hirslari onlarla mucadele etmekte buyuk engel teskil etmektedir.


"Bokorlar tum bunlari, Fugu balikciginın zehrinden bile daha tehlikeli bir zehirle yaparlarmis." 

Bu zehre de kapitalizm denirmis. Kapitalizm zehrinin yayilma yollari da kagit ve kumas parcalariymis. Bol miktarda renkli boya ilavesi de bu zehrin gucunu arttirirmis.

Panzehire gelince, her birimizin kapitalizm zehrine bir sekilde maruz kaldigimiz dusunulurse, panzehiri elde etmek dahasi bunu uygulayabilmek oldukca guc. Bu konuda sozu sevgili Yasar Kurt’a birakmayi tercih ediyorum…



Zehirden uzak kaldigimiz her anin tadini cikarmamiz dilegiyle, BaşBaş...

1 yorum:

Gülsüm Güven Tuncer dedi ki...

Şaşırttın beni. Okurken biraz masal gibi geldi. Yazı ilerledikçe iş ciddiye bindi. Bir ara kıkır kıkır güldüm. Derken son paragraf "Dannn" dedi. "Hah, işte bu.. İşte bu..." şeklinde çığlık attı içimdeki ses. Helal olsun... helal olsun sana kızım. Çok iyiydi. Yüreğine sağlık..

Yorum Gönder